Ev Dizayn Ederken Renk Uyumu Nasıl Yapılmalıdır?

18-09-2020 15:29
Ev Dizayn Ederken Renk Uyumu Nasıl Yapılmalıdır?
Ev dizaynında doğru doku ve renkleri seçebilmek için mimari bir destek almanız gerekmiyor. Aklınızdaki bütün soru işaretlerini sizin için en iyisini en kalitelisini  Yamaç Mobilya mağazalarına getiriyor. Sizde küçük bir bilgi ile evinizi şahane renklerle buluşturabilirsiniz. Birbirinden şık Yatak odası, oturma gruplar, yemek odası ve genç odası modellerini kendi renklerinizi kendiniz yaratarak şahane odalar tasarlayabilirsiniz. Misafirlerinizi hayran bırakacak kombinasyonları keşfedebilmeniz için dizaynda gelin renk uyumundan başlayalım. Renk uyumu nedir? Evinize uygun rengi nasıl seçebilirsiniz ve işinize yarayacak tüm ince noktaları birlikte keşfedelim.

Renklerin Eşit Dağılımı : Zevkinizi Keşfedin!!
Odada var olan mobilya renk uyumunu ile oda içresinde kullanmak istediğiniz fon ve tül perden arasındaki renk uyumu ve aksesuarların bu uyumdaki rolünü birçok yöntem deneyerek keşfedebilirsiniz. Bu yöntemler arasında tasarımcıların sık olarak kullandığı 60-30-10 formülü olarak adlandırılan renk dengesi yöntemidir. Renk dengesi formülünü uygularken renk çarkından yararlanarak oda içerisinde olmasını istediğiniz üç renkten, ikisinin birbirine yakın, diğerinin ise bunlara zıt renk olarak belirlemeniz gerekiyor.Seçtiğiniz bu renkleri, birbirine yakın olan iki renkten açık tonlu olan griyi duvar renginde, daha koyu olan siyahı oturma takımı, tv ünitesi, yemek odası takımı gibi büyük boyutlu mobilyalarda, zıt renk olan sarıyı da oda içerisinde daha az yer kaplayan aksesuarlarda vurgu rengi niteliğinde kullanabilirsiniz. 
Pastel - Doku

Klasik Renkleri Tercih Edin.
Ev dizaynında en çok karşınıza çıkan; klasik renk uyumu! Bildiğiniz ahşap renkler ve pastel renklerin uyumunu tercih edebilirsiniz. Bu bilgileri kendi ev dizaynın da kullanılabilir ve klasiğin verdiği sade şıklıktan yararlanabilirsiniz.

Birbirinden zarif mobilyaları en uygun fiyat ve kalite güvencesiyle Yamaç Mobilya sizlere sunmaya devam ediyor. Uygun Koltuk Takımı, Yemek Odası ve Yatak Odası modellerini inceleyebilirsiniz. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.